I Connecticut har busserne Israel-kritiske reklamer

Israel-kritisk reklamer fra Connecticut, USA
Den omstridte busreklame med Ben Gurions løfte om at stjæle landet fra palæstinenserne

En ny reklame er dukket op på busser og læskure i nogle byer i Connecticut. Den viser de berømte fire kort om det skrumpende palæstinensiske område sammen med et citat fra David Ben-Gurion, Israels første premierminister:

Jeg støtter delingen af landet, for når vi har etableret en stærk stat, opgiver vi delingen og fordeler os ud over hele Palæstina.”

Efter citatet fortsætter annoncen:

”I dag er 62 procent af Vestbredden under fuld israelsk kontrol, og FN klassificerer 4,7 millioner palæstinensere som flygtninge. Israel har i sandhed bredt sig ud over hele Palæstina.”

Reklamen er betalt af  rigmanden Henry Cliffords komité for fred i Israel og Palæstina. I foråret offentliggjorde Clifford den i dagbladet the Hartford Courant og erklærede, at USA ikke gør noget for at standse Israels bosættelser:

”I mange år har USA’s regerings standpunkt været, at byggeri af bosættelser på Vestbredden må ophøre. Byggeriet fortsætter, mens vi giver Israel 3 milliarder dollars årligt. Vore skattepenge bliver brugt til at hjælpe Israel til at gøre, hvad vi beder dem om ikke at gøre.”

Ben-Gurion kom med udtalelsen på et Zionist-møde i 1938.

Clifford har forsøgt at skabe bevidsthed om Israel-Palæstina på  den amerikanske Østkyst i flere år. Fx anbragte han de fire kort på Metro Nord-stationer i New York i 2012 til stor ophidselse for mange.

Han har ét mål: at rejse diskussioner, således at folk bliver mere opmærksomme på problemerne. Han sætter sin e-mailadresse under alle sine proklamationer (hcliffordws@aol.com.).

 

Artiklen CT bus ads feature longstanding plan to ‘abolish partition  er fra webmagasinet Mondoweiss og er oversat og bearbejdet af Dagmar Dinesen.

 

About The Author