Israel dissident om giftmordet på Arafat: Alt peger på Sharon

Arafats Grav i Ramallah
(Mr. Kris/Flickr)
Arafats Grav i Ramallah

 

En nyligt offentliggjort rapport fra et Schweizisk laboratorium fastslog at den tidligere palæstinensiske præsident Yassir Arafat død i 2004 var en følge  af forgiftning med det radioaktive stof Polomium.  Den israelske systemkritiker og  fredsaktivist Uri Avneri fra organisationen Gush Shalom er ikke i tvivl: Den forhenværende israelske premierminister Ariel Sharon stod bag.


I et indlæg offentliggjort på Gush Shaloms hjemmeside, peger Avneri på, at Sharon havde den erklærede intention om at tage livet af Arafat og  at Israels hemmelige tjenester tidligere har brugt sofistikerede gifte i snigmord på politiske modstandere.

Motivet er Avneri heller ikke i tvivl om. Personligt had spillede en rolle. Men der var også politiske grunde. Avneri skriver:

Bortset fra [Sharons] personlige overvejelser, så var Arafat den man, der var i stand i lave fred med Israel, var villig til at gøre det og – endnu vigtigere – i stand til at få sit folk, inklusive islamisterne til at acceptere det. Det ville have en stopper for bosættelsespolitikken.

 

Det var derfor, han blev forgivet.


Læs »Poisoning Arafat« hos  Gush Shalom

 

About The Author