Israels kulturminister: Kvinderne fra Nabi Saleh burde være skudt

Slåskamp mellem Israelske kvinder og israelsk soldat
Håndgemæng i Nabi Saleh. Det er Ahed Tamimi til venstre i billedet med tænderne i soldatens hånd og Piphans på trøjen.

Mens alverden har kunnet se, hvordan en israelsk soldat tager kvælertag på en palæstinensisk dreng med ene arm i gips, og efterfølgende har sit hyr med en flok palæstinensiske kvinder der hiver i ham, skubber til ham og bider i ham, er den isralske kulturminister Miri Regev chokeret.

Ikke over at israelske soldater mishandler børn, men over at menneskene i de områder, som Israel har trakteret med militærdiktatur siden 1967 kan finde på at gå til modstand og ”ydmyge” besættelsesmagtens soldater.

Søndag den 30. august skrev kulturminister Regev, der er tidligere talskvinde for den israelske hær på Twitter , at hun var »rystet«, at vores »soldater ikke kan blive sendt på mission med bundne hænder«, og at de bør beføjes til at skyde i situationer som den, der blev optaget på video i den palæstinensiske landsby Nabi Saleh på Vestbredden.

Læs »Israeli minister says IDF should have fired on unarmed Palestinian protesters for humiliating a soldier« hos Mondoweiss.

Ydmyget

»Vi bør øjeblikkeligt træffe beslutning om, at en soldat der bliver angrebet må besvare ilden (sic!, red.). Punktum! Jeg opfordrer sikkerhedsministeren til straks at ændre regulativerne for ildsafgivelse, så denne form for ydmygelse kan blive bragt til ophør«, skrev den israelske kulturminister ifølge webmagasinet Mondoweiss.

Ydmygelsen, som kulturminister Regev skrev om var ifølge den israelske hær der på otteogfyrretyvende år holder Vestbredden besat, palæstinensernes ansvar. Soldaten havde forsøgt at anholde den tolvårige Mohammed Taimi efter at han angiveligt  havde kastet med sten.

Men det var altså blevet ved forsøget, for mens soldaten holder den skrigende dreng i et kvælertag, kommer en håndfuld kvinder og piger fra hans familie til og forpurrer anholdelsen.

Han slog mig, så jeg bed ham

Blandt kvindernevar den 14årige Ahed Tamimi, der på videoklippet ses bide den trængte soldat i armen, mens andre kvinder hiver i hans tøj og næsten får trukket hans maskering af ham.
»Han slog mig, så jeg bed ham«, forklarede hun til Mondoweiss.

Befolkningen i Nabi Saleh er kendt for at være friske, når det gælder om at sætte sig til fysisk modværge overfor den israelske besættelsesmagt, og Ahed Tamimi selv er kendt for som 12årig at have slået en anden israelsk soldat i hovedet. Nu er hun blevet verdenskendt for at bide.

Optagelserne blev virale. Det er vigtigt, at verden kan se, hvad der foregår, siger hun til Mondoweiss

Læs »Meet the teenage girls behind the viral photo from Nabi Saleh« hos Mondoweiss

 

About The Author