Sidste akt i Gaza?

Historien om den etniske udrensning udspiller sig i 3 akter. I første akt blev palæstinensere fordrevet fra deres landsbyer i 1948. Mange flygtede mod Libanon, Syrien og Jordan, mens mange andre søgte mod syd og fulgte ’Tårenes Spor’ mod Gaza.

Første Akt

Den palæstinensiske forfatter Ramzy Baroud har i romanen ’My father was a Freedom fighter’ beskrevet sine bedsteforældres flugt fra landsbyen Beit Dareas til Gaza med deres børn og et æsel. Det er en rystende beretning om flygtningestrømmene, der konstant er under beskydning fra jøderne. Om mangel på vand og mad, om børn, der bliver væk fra deres forældre, om lig på vejene og angsten for at fare vild.

Andet Akt

I andet akt bliver en form for liv langsomt bygget op i Gaza, et liv der siden da igen og igen er blevet ’slået tilbage’ af den israelske besættelsesmagt. Gentagne militære angreb og stadig strammere blokader har prøvet at drive befolkningen i eksil. Men uden held. Den bliver i Gaza og prøver at stå fast på kravet om retten til en menneskeværdig tilværelse her.

Tredje Akt
I det der måske bliver det sidste akt, satser Israel al sin ildkraft på endelig at knække befolkningen, men møder uventet stærk modstand både fra de lokale frihedskæmpere og fra en befolkning der siger, at nok er nok.
Mens det internationale samfund ser til fra sidelinjen, afventer vi, om sidste akt ender med den totale krig og udslettelsen af Gaza.

About The Author